«Όπου Γιώργος και Μάλαμα…» - Κώστας Τρυφωνόπουλος

«Όπου Γιώργος και Μάλαμα…»

Μια θεατρική-μουσική παράσταση αφιερωμένη στον ποιητή-μουσικοσυνθέτη Γιώργο Μητσάκη.

Ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, μουσικός Σπύρος Γκούμας και το μουσικό σχήμα «Παραπεταμένοι», γνωστοί για τη συνεχή και συνεπή τους ενασχόληση με το αστικό λαϊκό μας τραγούδι, σε συνεργασία με τους ηθοποιούς Άννυ Λούλου και Αριστογείτονα Κώτσα, παρουσιάζουν μία θεατρική-μουσική παράσταση με τίτλο «Όπου Γιώργος και μάλαμα…» αφιερωμένη στον ποιητή-μουσικοσυνθέτη Γιώργο Μητσάκη.

☛ Η λιτή δραματοποίηση του αφιερώματος βασίστηκε στο βιβλίο του Νίκου Οικονόμου με τίτλο «Γιώργος Μητσάκης Αυτοβιογραφία», (Εκδόσεις του Εικοστού πρώτου, 1995)

☛ Ο Γιώργος Μητσάκης, με το προσωνύμιο «δάσκαλος» αμέσως μετά το τέλος του πολέμου, κάνοντας έναρξη της δισκογραφικής του παρουσίας, ασχολήθηκε πολύπλευρα με το λαϊκό μας τραγούδι. Αξιοποιώντας την ιδιαίτερη μουσική του έκφραση και τη στιχουργική-νοηματική του δεινότητα δημιούργησε ένα μοναδικό μουσικό έργο που ισορροπεί ισάξια τον στίχο με την μουσική. Αν και το έργο του Γιώργου Μητσάκη ταξιδεύει πολλές δεκαετίες στις καρδιές των ανθρώπων, ένα μεγάλο μέρος του παραμένει άγνωστο στο ευρύτερο κοινό.

☛ Οι παραστάσεις έχουν ως στόχο να προβάλλουν το έργο του Γιώργου Μητσάκη συνεχίζοντας τις προηγούμενες προσπάθειες που έχουν γίνει και να συμβάλλουν με τη σειρά τους στην παραπέρα διερεύνηση του ποιητικού-μουσικού έργου του «δάσκαλου».
☛ Παίζουν οι ηθοποιοί: Άννυ Λούλου – Αριστογείτονας Κώτσας
● Δραματουργική επεξεργασία: Γιώργος Μακρής
● Σκηνοθεσία: Άννυ Λούλου
● Φωτισμός: Πάνος Γκόλφης
● Υπεύθυνος μουσικής επιμέλειας: Σπύρος Γκούμας

☛ Παίζουν οι μουσικοί:
Σπύρος Γκούμας: μπουζούκι, τραγούδι
Σοφία Κονταράτου: τραγούδι-κρουστά
Γιώργος Μακρής: τραγούδι
Γιώργος Χαρατσής: μπουζούκι, τραγούδι
Κώστας Τρυφωνόπουλος: κιθάρα, τραγούδι
Φωτεινή Καράμπαμπα: μπαγλαμά

☛ Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 στις 9 μμ.
Σάββατο 1, 8 & 22 Απριλίου 2017 στις 9 μμ.

☛ Είσοδος: 10€ | φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ: 8€

Πολυχώρος διέλευσις
dieleusis@gmail.com
Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη

 

Up